Održana druga edukacija – Design thinking – PROJEKT “ŠUTNJA NIJE ZLATO”

Novosti
Održana je još jedna u nizu edukacija “Design thinking” u sklopu projekta “Šutnja nije zlato-knjigom i razgovorom do rješenja”.

Edukacija je održana u svrhu jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva te je održana u periodu od 11.-15.4. 2022. Obzirom da su epidemiološke mjere dozvolile, tako je prvi dan edukacije održana uživo u Zagrebu, te ostale dane putem online platforme (ZOOM).

Edukaciju nam je pripremila voditeljica Marija Mažić koja ima dugogodišnje iskustvo u provođenju ove metodologije. Edukaciju su slušali zaposlenici i volonteri Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, udruge POZOR! i POU „ Dr. Ante Starčević“. Voditeljica je tako sudionicima edukacije približila koncept inovativnog procesa Design thinking-a, koji je iterativni pristup rješavanju problema. Također smo uživali u primjeni alata Design thinkingu u praktičnom dijelu gdje je nastalo puno ideja u svezi provođenja aktivnosti koji su predviđeni u volonterskim programima : “Pandemija, škola, obitelj i ja”, “Potres na stres” i “Nije lako biti tinejdžer”. Cilj edukacije bila je podići svijest sudionika o vlastitim sposobnostima i sustavnom kreativnom razmišljanju u poslovnom i privatnom okruženju, te važnosti fokusiranja na rješenja, a ne probleme. Edukacija je završila u inspirativnom duhu te su polaznici shvatili kako možemo pravilno usmjeriti svoju kreativnost pomoću alata DT-a.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Jačanje kapaciteta

Tagovi objave:

Podjeli ovu objavu :