Seminar za kuharice, ekonome i zdravstvene voditelje učeničkih domova

Novosti
8. siječnja 2015. je u Učeničkom domu „Podmurvice" Rijeka održan Seminar za kuharice, ekonome i zdravstvene voditelje učeničkih domova iz cijele Hrvatske.

8. siječnja 2015. je u Učeničkom domu „Podmurvice” Rijeka održan Seminar za kuharice, ekonome i zdravstvene voditelje učeničkih domova iz cijele Hrvatske. S velikim interesom (120 kuharica, pomoćnih kuharica, ekonoma i zdravstvenih voditelja) popraćen je intenzivan cjelodnevni program kroz koji su obrađene važne teme za unapređenje rada u domovima.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravila ravnateljica Ljiljana Kencel, a uvod u seminar dala je predsjednica Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske i dugogodišnja ravnateljica Učeničkog doma Marije Jambrišak iz Zagreba, Ljubica Banović. Slijedilo je izlaganje mr.sc. Majde Fajdetić pod nazivom „Razvojne karakteristike adolescenata” koja je tako sudionicima približila neke od osnovnih principa psihofizičkog razvoja mladih. Nutricionistica dipl.ing. Gordana Kenđel – Jovanović održala je predavanje „Smjernice za prehranu djece srednjoškolske dobi – planiranje prehrane u učeničkim domovima” u kojem je stavljen naglasak na važnost kvalitete prehrane učenika. Nakon pauze, sudionici skupa su bili podijeljeni u nekoliko skupina koje su prošle kroz svih pet radionica. Radionicu pod nazivom „Zdravi doručak” vodile su Anđelka Dugandžić i Ljiljana Kencel, radionicu „Komunikacija” vodila je Ljubica Banović, „Empatijsko komuniciranje” ravnateljica Učeničkog doma Ogulin, Željka Stipetić – Pađen te radionicu „Empatijsko komuniciranje” mr.sc. Majda Fajdetić.

Sudionici su procijenili skup kao vrlo kvalitetan te su na kraju imali priliku dati svoje prijedloge za daljnja stručna usavršavanja ovog važnog segmenta života i rada u učeničkim domovima.

Tagovi objave:

Podjeli ovu objavu :